Jornada per eliminar les deixalles del bosc del costat de l'Hospital d'Olot i refer les parets seques malmeses.
El dia 25 de novembre vam realitzar una jornada per eliminar les deixalles del bosc del costat de l'Hospital d'Olot i refer les parets seques malmeses, juntament amb voluntaris i pacients de l'Hospital d'Olot.
L'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa redacta un pla de gestió per a la finca en custòdia del Bac de les Tries
Des de l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGX) hem redactat un pla de gestió per a la finca del Bac de les Tries, a Olot. Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració amb la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN).
El pla té com a objectiu la conservació i millora dels hàbitats naturals d’aquest entorn de gran valor ecològic. Al Bac de les Tries trobem espais com el bosc de ribera, la roureda de roure pènol i prats seminaturals, hàbitats que acullen espècies protegides com la llúdriga i altres elements de biodiversitat d’interès. Les principals accions del pla inclouen la retirada d’espècies invasores, la plantació d’espècies autòctones i la restauració de zones de pastura i roureda per preservar aquests espais naturals tan valuosos.
Com a entitat compromesa amb la comunitat, també ens proposem apropar aquest espai als ciutadans d’Olot i de la comarca de la Garrotxa. Per aquest motiu, organitzarem activitats de sensibilització ambiental i jornades de voluntariat dirigides a escolars, entitats i públic general. Així mateix, instal·larem un plafó informatiu per explicar la biodiversitat de la finca i les accions de conservació que estem desenvolupant, i editarem material divulgatiu que distribuirem per donar a conèixer aquests valors.
Un altre objectiu clau del projecte és la restauració de la Font de les Tries, un espai emblemàtic i Bé Cultural d’Interès Local, que actualment es troba sense aigua. La recuperació del cabal i la millora d’aquest espai de trobada són essencials tant per al patrimoni natural com per a la comunitat d’Olot.
Per dur a terme totes aquestes accions, és fonamental aconseguir recursos econòmics.
Amb aquest Pla de Gestió, des de l'ANEGX volem fer del Bac de les Tries un exemple de conservació i gestió sostenible, un espai on natura i comunitat vagin plegats.
El dia 2 de novembre es va inaugurar el plafó en el marc del projecte ajudem al trencalòs
L'Agrupació Naturalista de la Garrotxa ha estat seleccionada per la VIII edició d'Apadrinaments d'espais naturals LIBERA 2024-2025
LIBERA és un projecte creat per l'ONG SEO/BirdLife, juntament amb Ecoembes, l'organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l’economia circular a través del reciclatge dels envasos per alliberar la natura de deixalles.
Des d'aquest projecte contribueixen a posar fi al greu problema que suposa abocar residus en els espais naturals.
L'objectiu és promocionar i donar suport a les accions locals destinades a la millora de la qualitat ambiental dels nostres entorns naturals a través d'entitats i organitzacions no governamentals sense ànim de lucre, amb el suport tècnic i la formació pràctica de LIBERA.
Recuperació del Bosc a la Riera de Riudaura
Aquest mes de setembre han finalitzat els treballs de recuperació del bosc de ribera a la riera de Riudaura. Aquesta tasca ha estat finançada pel Departament d’Acció Climàtica gràcies a un ajut que ha concedit a l’entitat naturalista.
Amb el suport de voluntaris i d’estudiants del servei comunitari s’ha pogut repoblar el tram de riera que queda al costat de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa amb la plantació de 500 arbres de diferents espècies com el vern, el freixe, el salze, la vimetera o el til·ler. A més s’han eliminat espècies invasores com la robínia o el raïm de moro.
Amb el suport de: